We kondigen met trots de aanstelling van Bas Ewals als onze nieuwe voorzitter aan. Bas Ewals, bekend in zijn professionele rol als Hoofd Verkoop Thuisverbruik bij Gulpener Bierbrouwerij, neemt het voorzitterschap over van Marieke Knook, die de functie sinds 2019 met veel toewijding heeft bekleed.

Bas Ewals, die al meer dan 28 jaar in ’s-Hertogenbosch woont en sinds 2022 betrokken is bij Stichting 1184, ziet zijn nieuwe rol als voorzitter heel praktisch: “Er was een plek vrij, en ik dacht, waarom niet? Ik woon hier al jaren met veel plezier en wil graag iets terugdoen voor de stad. Ik ben er trots op dat ik mag helpen om onze gemeenschap nog sterker te maken en te ondersteunen waar dat nodig is.”

Marieke Knook, de voorganger van Bas, heeft haar rol als voorzitter met veel inzet en passie ingevuld, wat tijdens de coronajaren soms lastig was. Maar ook in die periode hebben we met creativiteit en inzet van alle leden veel dingen bereikt, waaronder het Bosch Kookboek en een film voor en door vrijwilligers. “Normaal gesproken wisselen we graag om de drie jaar van voorzitter. Door de pandemie hebben we echter minder kunnen organiseren, waardoor ik mijn rol wat langer met plezier heb kunnen invullen. Ik ben blij dat Bas bereid is gevonden om de voorzittershamer over te nemen en heb er alle vertrouwen in dat hij een nieuwe impuls zal geven aan onze prachtige stichting,” zegt Knook.

We kijken uit naar de frisse inzichten en de doortastendheid en creativiteit van Bas Ewals en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol. Samen blijven we ons inzetten voor een verbonden, creatieve, en ondersteunende gemeenschap in ’s-Hertogenbosch.

Marieke Knook - voorzitter Stichting 1184
Bas Ewals - nieuwe voorzitter Stichting 1184