Datum: 3 december 2021

Bosch’ Kookboek levert €50.000 op

Een initiatief van Stichting 1184 en voor en door Bossche horeca

Bosch Kookboek

Corona gooit roet in het eten… maar het fundraise event van 2021 kon op een andere manier toch doorgaan. Jaarlijks organiseert Stichting 1184 een fundraise event waarbij de opbrengst naar een goed doel in ‘s-Hertogenbosch gaat. Een evenement waar veel mensen bij elkaar komen, was door alle coronamaatregelen niet mogelijk in 2021. Daarom werd iets anders bedacht: een kookboek voor en met Bossche horeca.

51 verschillende Bossche horecazaken hebben het recept van hun unieke of bijzondere gerecht ingestuurd. In augustus verscheen het kookboek en binnen 3 maanden was het uitverkocht.

Leden van Stichting 1184 zetten zich in voor de Bossche samenleving. Vanwege alle beperkingen die het corona-virus met zich meebracht, ontstond het idee om een kookboek uit te brengen voor en samen met Bossche horeca-ondernemers. De actie ‘Twee vliegen in één klap’ van Quiet Den Bosch werd daarbij omarmd. Zo werd bepaald dat de winst van de verkoop van het kookboek werd verdeeld onder de deelnemende horeca en Quiet Den Bosch. De leden van Stichting 1184 hebben hun eigen tijd, kennis en kunde ingezet om het kookboek te maken. “Net als vrijwel iedereen moesten ook wij aanpassingen doen in ons jaarprogramma door alle corona-beperkingen,” aldus Marieke Knook, voorzitter van Stichting 1184. “Daarom ben ik supertrots op de creativiteit en vrijwillige inzet van onze leden die met dit mooie unieke kookboek een prachtig bedrag bij elkaar hebben verzameld.”

Het Bosch’ Kookboek heeft in totaal € 50.000 opgeleverd. Daarvan gaat € 27.500 naar Stichting Quiet Den Bosch die daarvan vouchers bij diverse horeca in ‘s-Hertogenbosch kopen. Hiermee kunnen gezinnen die onder de armoede grens leven ook eens een keer uit eten. Het overige deel wordt verdeeld onder de deelnemende Bossche horeca.

Wat hebben we opgehaald
voor het goede doel?

€ 50.000

Stichting Quiet Den Bosch
Bossche horeca