Goede doel

Goede doelen 2020/2021

Dat 2020 een bijzonder jaar was, hoeven we niet te melden. Ook wij hebben verschillende evenementen af moeten zeggen of juist online moeten organiseren. Alle goede doelen hebben afgelopen jaar gemerkt dat donaties terugliepen of dat er aanpassingen nodig waren in de dienstverlening, vanwege de corona-maatregelen. Ondanks alle beperkingen, hebben we een aantal goede doelen en initiatieven in de regio ’s-Hertogenbosch blij kunnen maken.

In april is een bijdrage gedaan aan de actie van restaurants Noble en De Heer Kocken met Dank voor de goede zorg. Met deze actie werden gratis maaltijden verzorgd voor zorgmedewerkers.

Met Pasen zijn de zorgmedewerkers van Zorgcentrum Antoniegaarde, De Grevelingen en de zorgmedewerkers van Buurtzorg verrast met een paaspresentje.

In mei hebben we een donatie gedaan aan Buddyhulp, omdat de buddies door de strenge coronamaatregelen ineens niet meer op bezoek konden en alle contacten telefonisch werden gedaan. De donatie was voor een tegemoetkoming in de belkosten.

Ook werden 20 kinderen die in onze stad in armoede leven verblijd met een schooltas met een knutsel- en sportpakket.

In de tweede helft van het jaar hebben we, met dank aan onze leden, een bijdrage kunnen leveren aan gereedschap voor een technieklokaal op de Gemondse Basisschool Sint-Lambertus. Op deze wijze kunnen zij kinderen kennis laten maken met techniek. Daarnaast willen ze middels het technieklokaal de talenten van individuele leerlingen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

Er zijn koptelefoons gedoneerd aan BBS De Kameleon, zodat de kinderen met de gedoneerde laptops in een klaslokaal goed kunnen werken.

Aan Stichting met je Hart hebben we geld gedoneerd, zodat zij het in kunnen zetten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Een donatie aan de Voedselbank droeg een steentje bij aan de tekorten die de Voedselbank ervaarde, omdat de supermarkten efficiënter inkochten en klanten juist meer aan het hamsteren waren.

Stichting Leergeld Den Bosch laat meer dan 1250 kinderen in de gemeente Den Bosch meedoen aan activiteiten binnen en buiten school. Het gaat dan om kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Gewoon meedoen is vanzelfsprekend. Daarom heeft Stichting 1184 een donatie aan deze stichting gedaan.

Op de Dag van de Mantelzorg hebben we een donatie gedaan aan Stichting Vanzelfsprekend. Dit platform is er voor er- en herkenning van jonge mantelzorgers in onze stad. Jonge mantelzorgers kunnen hulp en advies krijgen van Vanzelfsprekend en de nodige ontspanning opzoeken in de huiskamer in het pand van Mariapaviljoen.

Omdat Sinterklaas niet verwelkomd kon worden door honderden kinderen en hun ouders, heeft hij op een geheim moment een bezoek gebracht aan onze stad. En dat moest vastgelegd worden op film. Om dat mogelijk te maken, heeft Stichting Sinterklaas een donatie van ons ontvangen.

Dream4Kids organiseert droomdagen voor kinderen met een trauma. Ook dat stond niet stil in 2020 en dus was een donatie zeer welkom.

En Stichting Klaasje ontving ook een bijdrage. Deze bijdrage is gebruikt om oudere kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in Den Bosch een leuke Sinterklaas te bezorgen. De kinderen hebben een Bol.com cadeaubon t.w.v € 10 ontvangen met een chocoladeletter en een pakje Chocomel, dus ook voor hen was het een fantastische Sinterklaasavond.