Goede doel

Goede doelen 2021/2022

Stichting Vanzelfsprekend, een platform voor jonge mantelzorgers hebben we verblijd met een Nintendo Switch. Zo kunnen jonge mantelzorgers (tot 24 jaar) in de huiskamer van Vanzelfsprekend even met wat anders bezig zijn dan mantelzorgen voor ouder, broer of zus. En we hebben €200 gedoneerd voor verduisteringsgordijnen, zodat de relax- en rustruimte voor de jonge mantelzorgers ook echt donker gemaakt kan worden.

Stichting 13PK helpt kinderen met allerlei soorten trauma’s, die gepest worden, eenzaam of onzeker zijn, vaak in armoede leven en de zorgen van een volwassene moeten dragen. We hebben hen geholpen met een donatie voor een kar achter een pony. Dit wordt gebruikt t.b.v. kindertherapie.

Camping De Koffietent hebben we financieel geholpen, zodat er een toilet en wastafel geplaatst kon worden bij deze sociale ontmoetingsplek voor de buurt langs de Zuidwillemsvaart.

De vrijwilligers en het personeel van Stichting De Oosterhoeve hebben kunnen genieten van een welverdiende barbecue. De Oosterhoeve ligt in recreatiegebied de Oosterplas in ‘s-Hertogenbosch en bestaat uit een kinderboerderij en zorgboerderij. De Oosterhoeve biedt aan mensen met een tijdelijke of blijvende problematiek een zinvolle dagbesteding. Te denken valt hierbij aan mensen met een depressie, een burn-out, verslaving, autisme, ADHD (ook kinderen en jongeren).

Stichting Huis 073 heeft € 500 ontvangen voor de voorleesexpress. Met deze bijdrage kunnen vrijwilligers bij taalarme gezinnen thuis voorlezen.

De bewoners van Woon-zorgcentrum Nieuwehage hebben kunnen genieten van een 3gangen-diner in het zorgcentrum. Zo wordt het onderlinge en sociale contact tussen de bewoners bevorderd.

Actie Klaasje van de Speelgoedbank hebben we kunnen verblijden met een donatie zodat er sinterklaascadeaus voor kinderen in arme gezinnen ook blij gemaakt worden met een cadeau van Sinterklaas.

Stichting Theelicht runt Het Theehuis op begraafplaats Orthen. We hebben €250 gedoneerd waarmee koffie en thee ingekocht kan worden.