Datum:

3.600 Ledlampen voor Bossche inwoners met een smalle beurs

Meer dan 600 members van Quiet Den Bosch en klanten van de Voedselbank krijgen een pakket energiezuinige ledlampen. Samen met Lichtleverancier Signify doneerden we deze lampen aan de gemeente ’s-Hertogenbosch na een tip van Buurt Coöperatie Energiecentrale Sparrenburg. Signify verwacht dat er met de 3.600 lampen in totaal zo’n € 67.464 per jaar aan elektriciteitskosten kan worden bespaard. Een fijne verlichting op de energierekening van deze huishoudens.

Vrijdag 25 november werden de eerste lampen uitgedeeld aan Quiet-members. Ook Marianne van der Sloot, wethouder armoede en schulden, was erbij en ging met inwoners in gesprek.

“De stijgende prijzen raken ons allemaal. Daarom helpen we onze inwoners waar het kan. Niet alleen met financiële ondersteuning zoals de energietoeslag, maar ook met initiatieven als deze uitdeelactie en het Bossche Bespaarteam. We kunnen dat als gemeente niet alleen. Daarom is het mooi om te zien dat partners uit ons netwerk ook zo betrokken zijn, zoals Stichting 1184, Signify en Energiecoöperatie Sparrenburg dat vandaag laten zien.”

STEEDS MEER BEWUST VAN HET KLIMAAT

Ook begin december kunnen Quiet-members nog lampen ophalen. Dan zal Mike van der Geld, wethouder van energietransitie, er zijn om het gesprek aan te gaan met inwoners.

“Met deze uitdeelactie helpen we op korte termijn de mensen die de energiecrisis raakt. Maar zoals iedereen weet, hebben we ook een uitdaging op het gebied van klimaat. In samenwerking met de woningbouwcorporaties zetten we daarom ook in op grotere maatregelen om woningen beter te isoleren. Met dit soort initiatieven, groot of klein, verwachten we dat onze inwoners zich steeds meer bewust worden van het klimaat en meer zicht krijgen op wat binnen hun handbereik ligt om energie te besparen.”

GRIP OP GELDZAKEN KRIJGEN ÈN HOUDEN

Daarnaast krijgen klanten van de Voedselbank de komende periode ook ledlampen. Alle mensen ontvangen naast de lampen ook een folder met daarin tips om grip te krijgen en te houden op hun geldzaken. Bijvoorbeeld door het aanvragen van gemeentelijke en landelijke regelingen die het inkomen (tijdelijk) kunnen ondersteunen.

Wat hebben we opgehaald
voor het goede doel?